Et forsøg på at redde liv

On 12. juli 2013

Jeg var i thailand for nogle år siden.

Familien og jeg var taget på stranden, vi havde ligget der nogle timer , da der kom nogle mennesker forbi os med dykkerudstyr på

Der var en dykkerinstruktør og to mænd, som skulle ud dykke, og alt imens de gik forbi mig, følte jeg mig pludselig dårlig.

Jeg blev helt svimmel og tør i munden, havde besvær med at trække vejret ordenligt.

Jeg tænkte lige et øjeblik, at jeg havde fået for lidt at drikke, tog selvfølgelig noget at drikke ,og rejste mig for at lige kigge på disse dykkere, der var på vej ud i havet..

Uroen bredte sig i mig, og jeg kiggede i lang tid efter de dykkere, men gik så tilbage og lagde mig i solen..

På det tidspunkt, havde en del mennesker fået frokost og var sådan faldet hen i en let søvn.. jeg lå og kigge ud imod vandet, da de to mænd pludselig kom underligt op af vandet, dykkerinstruktøren hankede op om manden som næsten ikke kunne gå.

Jeg rejste mig og løb ned til vandkanten og spurgte om jeg kunne hjælpe med noget, det viste sig at manden var dansk og havde åndedrætsbesvær, dykkerinstruktøren sagde at manden var blevet dårlig ude i vandet , men det var nok ikke noget, men jeg kunne se han ikke kunne få vejret, så jeg tog over, hev manden ind til vandkanten flåede den tykke dykkerdragt af , kaldte på folk inde fra stranden , at jeg havde brug for hjælp, folk vågnede lidt op, kigge ned til mig som om jeg var helt tosset.

Der gik faktisk nogle minutter , før folk indså at dette var altså alvorligt.. så kom en mand løbene og sagde han kunne hjælp, imens var denne danske mand ,blevet blå om læberne og var ved at forsvinde fra mig, snakkede hele tiden til ham, bliv hos mig ,men han blev mere og mere dårlig.

Der kom så yderlige to kvinde, begge sygeplejsker, imens havde vi givet hjertemassage i en del minutter..han døde op til flere gang , men hver gang fik vi liv i manden, der gik 35 min før redningsfolkene kom, og de kunne ikke finde ud af at sætte ilt maske på manden, det måtte vi selv gøre, da manden kom ind i ambulancen var han i live.

Men jeg var godt klar over, at han ikke ville overleve, han havde været væk for mange gange, han døde desværre på vej til hospitalet.

Men imens jeg prøvede at genoplive ham, kunne jeg se sjælen gå ud af kroppen, den svævede ovenover mig uden det meste af forløbet, men jeg håbede hele tiden ,at han overlevede..

Jens blev 62 år og var på en 3 ugers ferie med sin kone, og han havde altid ønskede sig at prøve at dykke, det var første gang i sit liv,men også sin sidste gang.

Comments are closed.